dimarts, 30 de setembre del 2008

Torna l'estabilitat atmosfèrica

Després de la tempesta arriba la calma. Segons l'Agencia Estatal de Meteorologia, Catarroja gaudirà els pròxims dies del bon oratge amb temperatures diurnes que oscil·laran entre els 23 i els 25º, temperatures agradables per a esta època de l'any. Les nocturnes començaran a ser fresquetes, entre els 14 i els 15º.

diumenge, 28 de setembre del 2008

Balanç del temporal de pluges a Catarroja

Des del passat diumenge 21 de setembre i fins les 10 hores de hui diumenge 28 de setembre s'han acumulat a Catarroja 70 litres per metre quadrat, una quantitat important però molt inferior a les quantitats registrades en altres zones del País Valencià: com ara Sueca on en quatre hores registraren més de 340 litres per metre quadrat.

divendres, 26 de setembre del 2008

Una forta tempesta descarrega 30 litres en poc més d'una hora

Una forta tempesta que s'ha iniciat a les 9 d'este matí ha descarregat 30 litres en poc més d'una hora, cosa que ha provocat que alguns carrers de la ciutat anaren de gom a gom, especialment la Ronda Nord i l'Avinguda de la Rambleta. Caldrà estar atents perquè sembla que continua la preemergència i el risc de noves precipitacions. Sembla, per tant, que més d'un espectacle dels programas per a este cap de setmana s'hauran de suspendre.


Pluja a Catarroja des del passat diumenge 21 de setmbre : 38 litres per metres quadrat

dimecres, 24 de setembre del 2008

Continua l'alerta i la possibilitat de pluges

El temporal de pluja que ha castigat durant estsos dies algunes poblacions del País Valencià, no ha provocat quantitats de pluja importants a Catarroja. De fet, des de la vesprada de diumenge i fins les 21 hores del dimecres 24 de setembre, han caigut a Catarroja 8 litres per metre quadrat; 2 el dimenge, 2 el dilluns, practicament res el dimarts i 4 litres el dimecres, especialment fins el migdia.

Els pròxims dies estes quantitats d'aigua podrien augmentar considerablement. Estarem a l'aguait.

dilluns, 22 de setembre del 2008

Dades temporal de pluja a Catarroja

La tempesta que ha afectat gran part del País Valencià ha descarregat, fins les 14 hores del dia 22 de setembre 4 litres per metre quadrat a Catarroja. Tot i això s'espera que estes quantitats puguen augmentar les pròximes hores perquè continua l'estat de preemergència davant la possibilitat que hi puguen produir-se fortes tempestes.

diumenge, 21 de setembre del 2008

Alerta taronja davant la possibilitat de fortes pluges

L'Institut Estatal de meteorologia (AEMET) ha establert per a demà 22 de setembre l'alerta taronja per a tot el País Valencià davant la possibilitat que es puguen produir pluges fortes que poden aribar a acumular els 40 litres per metre quadrat en tan sols 1 hora.

L'episodi de pluges es pot allargar durant quasi tota la setmana ja que tot fa indicar que es tracta del primer temporal de llevant de la tardor. Haurem d'estar, per tant, ben pendents.

Des d'esta pàgina rebreu tota la informació actualitzada del temporal.

diumenge, 14 de setembre del 2008

Baixada dràstica de les temperatures

Este cap de setmana les temperatures han experimentata una baixada impressionant, de fet la nit de divendres a dissabte i la nit de dissabte a diumenge hem tingut una mínima de 17º. La veritat és que dir que la tardar ja ha arribat em sembla una mica exagerat però el que és evident és que per Sant Miquel les temperatures sempre baixen, especialment les nocturnes.

Tot fa indicar les l'estabilitat atmosfèrica es mantindrà els pròxims dies, encara que s'anuncien possibles canvis de cara al cap de setmana, una vegada més l'entrada de Moros i Cristians de Catarroja haurà d'estar a l'aguait perquè any darrere any tenen la negra amb la pluja.

dimecres, 10 de setembre del 2008

Pluja amb fang

El mes de setembre s'està caracteritzant per les altes temperatures i l'escassa pluja, de moment. D'ahir però varen caure quatre gotetes i la desagradable sorpresa és que lluny de rentar carrers i desaigües va deixar-ho tot amb fang. De moment sembla que no hi haurà massa novetats, tot i que les previsions indiquen que poden tindre una tardor amb fort risc de gota freda perquè la temperatura del mar està alta, uns 26º.

Recordeu que podeu consultar les dades en el link estadístiques que es troba en el marge dret d'esta pàgina.

dijous, 4 de setembre del 2008

Una entrada de més sufocant

El mes de setembre ha començat amb força i amb una nova onada de calor que ha fet disparar els termòmetres als quasi 35º de màxima en el dia d'ahir, 3 de setembre de 2008. Les mínimes estan essent molt elevades i resulta complicat poder dormir per les nits.

dimecres, 3 de setembre del 2008

Agost; poques pluges i molta calor

El balanç del mes d'agost a Catarroja es pot resumir en dues paraules, sec i calorós. Les temperatures màximes han superat la majoria dels dies els 30º i les mínimes no han baixat dels 20º. Pel que fa a les pluges, sols cal destacar la tempesta que va descarregar la matinada del divendres 22 d'agost que va deixar un registre total de 5 litres per metre quadrat.

Per al mes de setembre s'ha activat el Pla d'Emergències davant la possibilitat de pluges torrencials provocades per una gota freda. Haurem d'estar, per tant, a l'aguait.